Välsigna eller fördöma

När jag läser i den här insändaren i tidningen Dagen idag tänker jag på vad som hände för några år sen i en pingstförsamling i södra Sverige.

Man hade fått se en ganska stor grupp komma till kristen tro och bekännelse. En av dem, vi kan kalla honom Lasse, berättade för mig han han begärt ordet i ett församlingsmöte, vilket han fick.

Inför alla sa han: ”Jag vill att ni ska veta en sak. Jag är homosexuell och jag har HIV/Aids”

Det blev alldeles tyst i lokalen och han stod kvar. Då reste sig en person och gick fram och gav honom en stor kram. Så formades hela mötet till en kö då alla gick fram för att krama Lasse.

Allt är inte enkelt och lättlöst när det gäller homosexualitet – det gäller ju sexualitet och samlevnad överhuvudtaget.

Men att vi kan ha en välsignande attityd till homosexuella liksom till alla andra som kämpar med livet därom kan jag inte förstå att det ska råda någon tvekan. Att välsigna kan ju inte betyda något annat än att man önskar att det Gud gör i deras liv ska ha framgång.

När jag besökte den aktuella församlingen senast stod Lasse vid andra bänken och mödosamt lyfte sina händer under lovsången, men ansiktet lyste. Vilken sida väljer Jesus – att stå bredvid honom eller att sympatisera med Abrahamsgårds kalla, hårda insändare. Jag tror jag vet svaret.

Obs! Kommentarsfunktionen är stängd tillsvidare

 

This entry was posted in Homosexualitet. Bookmark the permalink.